BRUNET SMØRSTØR MED PARMASKINKE

Attilus opskrift

Ingredienser

2 portioner

Pink lady-æbler2
Cidereddiker2 spsk
Strøsukker2 spsk
Parmaskinka2 skiver
Nye kartofler i skiver200 g
Ekstra jomfrurapsolie2 spsk
Lille fennikel
Skalotteløg1
Saften presset citron1
200 g størsteaks2 x 200 g
Letsaltet smør400 g
Rød grapefrugt1
Lille bundt plukket dild
Salt og peber til at smage til med
Ekstra jomfrurapsolie til at drysse på1 spsk

FREMGANGSMÅDE

1. Skær pink lady-æblerne i stykker, kom dem i en lille glasskål og bland med cider-eddiker og sukker. Smages til med lidt salt, dæk skålen med folie og tilbered i mikroovnen i 4 - 5 minutter eller til æblerne er blevet gennemsigtige. Lad det køle lidt af, blend med håndblender og kør det gennem en fin si og saml i en lille skål.

2. Forvarm ovnen til 180 c. Kom parmaskinke på en lille bakke dækket med bagepapir. Bag parmaskinken i 6 minutter eller til den er gylden og sprød. Tages ud af ovnen og køles af, deles i store stykker.

3. Kog de nye kartofler i en lille gryde med saltet vand i 15 minutter eller til de er møre ved prik med en lille kniv. Drænes og kommes i en lille skål og drysses med rapsolie, krydres med lidt peber.

4. Mens du koger kartoflerne, finthakkes fennikel og skalotteløg, kommes i en i lille skål og blandes med citronsaft og lidt salt.

5. Størsteaks krydres med salt og peber.

6. I en mellemdyb gryde varmes smørret ved svag varme til det smelter, skru op for varmen og når smørret brunes, tilsættes forsigtigt størsteaks og varmen skrues ned til meget lavt blus og steges i 6-8 minutter eller til de lige er stegt færdige.

7. Mens du venter på støren steges, bruges en skarp kniv til pille skindet af grapefrugten og skære frugtkødet i tern.

8. Server støren med æblepure, kartofler, grapefrugttern, fennikel og skalotteløg, pynt med sprød Parmaskinke og plukket dild, drys med ekstra jomfrurapsolie og serveres.

Vores produkter