Olivier Salat med laks og lakse (eller ørred) kaviar

Attilus opskrift

Ingredienser

til 4 portioner

Hovedingredienser

let saltet laks (eller bagt) 200 g
Lakse- eller ørredkaviar 100 g
Mellemstore kartofler (kogte) 3
Gulerødder (kogte) 2
Friske agurker (eller 3 syltede agurker, hvis du foretrækker en mere dristig smag) 2
Æg (hårdkogte) 3
Lille æble (sød og sur) 1
Flok grønne løg 1
Flok dild 1

 

Til dressingen

Naturlig yoghurt (eller fedtfattig creme fraiche) 150 g
Dijonsennep 1 tsk
Salt og peber efter smag
Citronsaft 1 tsk

 

FREMGANGSMÅDE

1. Forbered ingredienserne:
- Kog kartoflerne og gulerødderne, indtil de er møre, afkøl derefter og skræl dem. Skær dem i små tern.
- Hårdkog æggene, afkøl og skær dem i tern.
- Skær agurker og æble i små tern. Hvis du bruger syltede agurker, skal du forsigtigt klemme overskydende væske ud.
- Skær laksen i små stykker.
- Hak grønne løg og dild fint.

2. Forbered dressingen:
- Bland den naturlige yoghurt (eller cremefraiche) i en skål med dijonsennep, citronsaft, salt og peber. Rør indtil glat.

3. Saml salaten:
- I en stor skål kombinerer du forsigtigt kartofler, gulerødder, æg, agurker, æble, laks, grønne løg og dild.
- Tilsæt dressingen og bland forsigtigt for at sikre, at alle ingredienser er jævnt belagt.

4. Servering:
- Overfør salaten til et serveringsfad eller individuelle tallerkener.
- Top med laks eller ørredkaviar.
- Pynt eventuelt med yderligere krydderurter.

Bemærkninger:
- Denne salat er lettere end den traditionelle Olivier, da den bruger naturlig yoghurt eller fedtfattig creme fraiche i stedet for mayonnaise.
- Laks og kaviar gør retten rig på omega-3 fedtsyrer, som er gavnlige for hjerte- og hjernesundheden.
- For en endnu lettere mængde af kartofler, kan du reducere mængden af ​​kartofler eller erstatte dem med rodfrugter.

Nyd dit måltid!

Vores produkter