FREMGANGSMÅDE
1. Brug et rivejern til at skære kartoflerne i 1 mm tykke skiver. Læg kartoffelskiverne i lag og skær dem så tynde som muligt.
2. Kommes i en stor skål med iskoldt vand i 5 minutter. Det fjerne resterende stivelse fra kartoflerne og gør dem sprøde.
3. Fjern og dræn kartoflerne, dub dem tørre med køkkenrulle.
4. Kom de tørrede kartofler i en mellemstor skål og tilsæt smeltet smør og smag til med salt og peber.
5. Forvarm ovnen til 180C.
6. Opvarm en mellemstor stegepande, fordel kartoflerne jævnt på panden og steg ved svag varme i 5 minutter, mens kartoflerne presses under stegningen.
7. Kom røstien i ovnen på stegepanden og bag i 10-15 minutter eller til de er let gyldne. Tag dem ud af ovnen og vend røstien. Sæt tilbage i ovnen i 10-15 minutter til eller til de er gyldne og sprøde.
8. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
9. Skær røstien i 4 stykker.
10. Fordel på 4 tallerkener og serveres med crème fraiche, purløg og stør.