Laksekaviar på pandekager med creme fraiche

Attilus opskrift

Ingredienser

til 4 portioner

Til pandekagerne

Mel 100 g
Æg 2
Mælk 250 ml
Salt 1 knivspids
Sukker 1 tsk
Vegetabilsk olie (til dejen) 1 spsk
Vegetabilsk olie (til stegning)

 

Til påfyldning og servering

Laksekaviar 100 g
Surrecreme 150 g
Friske krydderurter (dild, persille eller grønne løg) til pynt

 

FREMGANGSMÅDE

1. Forbered pandekagerne:
- Bland æg, salt og sukker i en skål. Pisk indtil glat.
- Tilsæt gradvist melet under omrøring for at undgå klumper.
- Hæld mælk og vegetabilsk olie i. Bland grundigt, indtil du får en jævn dej.
- Opvarm en stegepande over middel varme og smør den let med vegetabilsk olie.
- Steg pandekagerne på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Stable de færdige pandekager og dæk dem med et håndklæde for at holde dem bløde.

2. Forbered fyldet:
- Pisk creme fraiche let med en gaffel for at gøre det mere luftigt.
- Skil forsigtigt laksekaviaren fra enhver væske, hvis det er nødvendigt.

3. Saml retten:
- Smør et tyndt lag creme fraiche på hver pandekage.
- Top med laksekaviar.
- Drys med friske krydderurter (dild, persille eller grønne løg).

4. Servering:
- Server pandekagerne sammenrullet eller foldet i kvarte. Pynt retten med yderligere krydderurter og laksekaviar.

Noter:
- For en mere raffineret smag kan du tilføje lidt citronsaft eller -skal til cremefraiche.
- Hvis du vil gøre retten mere fyldig, skal du lægge et tyndt lag letsaltet laks under kaviaren.

Nyd dit måltid!

Vores produkter