Lakse- eller ørredkaviar med Edamame Spaghetti (eller Zucchini-nudler) og skaldyr

Attilus opskrift

Ingredienser

voor 4 porties

Voor de spaghetti

Edamame spaghetti (of courgette noedels als edamame niet beschikbaar is) 200 g
Olijfolie 2 el
Zout naar smaak

 

Voor de zeevruchten

Gemengde zeevruchten (garnalen, inktvis, mosselen) 200 g
Knoflookteentjes 2
Citroensap 1 tl
Zout en peper naar smaak
Olijfolie 1 el

 

Om te serveren

Zalm- of forelkaviaar 100 g
Verse kruiden (dille, peterselie) voor garnering
Citroenpartjes om te serveren

 

FREMGANGSMÅDE

1. Tilbered edamame spaghetti eller zucchini nudlerne:
- Hvis du bruger edamame spaghetti: Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt salt. Kog spaghettien efter pakkens anvisninger (normalt 4-6 minutter). Dræn, gem lidt vand til saucen. Tilsæt olivenolie, og vend for at undgå at klæbe.
- Hvis du bruger zucchininudler: Brug en spiralizer eller grøntsagsskræller til at skabe lange "nudler". Sauter dem på en pande med 1 spsk olivenolie ved middel varme i 2-3 minutter, indtil de er møre, men stadig sprøde.

2. Forbered fisk og skaldyr:
- Opvarm en stegepande over middel varme, tilsæt olivenolie.
- Sauter det hakkede hvidløg, indtil det dufter (ca. 1 minut).
- Tilsæt skaldyr, salt, peber og citronsaft. Kog i 3-5 minutter, indtil fisk og skaldyr er møre og gennemstegte. Undgå overkogning for at holde den saftig.

3. Saml retten:
- Læg en portion edamame-spaghetti eller zucchininudler på serveringsfade.
- Top med de kogte skaldyr.
- Tilsæt laks eller ørredkaviar.
- Drys med friske krydderurter (dild, persille).

4. Servering:
- Pynt retten med citronbåde og server med det samme.

Bemærkninger:
- Brug af edamame-spaghetti eller zucchininudler gør retten sundere, kaloriefattig og rig på fibre, vitaminer og mineraler.
- For en rigere smag kan du tilføje en skvæt hvidvin eller tomatsauce til fisk og skaldyr.
- Hvis kaviaren er for tør i vandet, skal du skylle den i koldt vand,

Nyd dit måltid!

Vores produkter